Gıda Analizleri

Nanoteknoloji, malzeme üretiminden başlayarak elektronik, optik, biyomedikal, manyetik ve mekanik amaçlı üretimleri kapsayan çok geniş bir uygulama alanı bulmaktadır. Bugün kullanılan mühendislik malzemelerinin birçoğunda, mikrometreden büyük boyutta iç yapılar mevcuttur. Nano malzemelerde ise, üstün özelliklerinden dolayı, mikrometreden 10 ile birkaç 100 kat daha küçük boyutta yapılar bulunmaktadır. Yakın bir gelecekte, nano boyutlu malzemeler, araçlar ve sistemlerin üretimi üzerine daha fazla yoğunlaşma olacaktır.

Nanobilim ve nanoteknoloji son zamanların en fazla ilgi gören alanıdır. Sağlıktan beslenmeye, giyim kuşamdan ulaşım araçlarına, hatta uzay ve havacılık sektörüne kadar günlük yaşamda kullanılan bütün eşyalarda malzeme ve malzeme biliminin önemi fazladır.

Nanoteknoloji, ülkemizdeki bilim adamlarının da yeni gözdesidir. Bilim çevrelerinde çalışmaları hızla sürdürülen nanoteknolojinin sınırlarını bugünden çizmek mümkün görülmüyor. Bu anlamda gıda analizleri de günlük yaşamda çok daha fazla önem taşımaktadır. Nano laboratuvarlarda, gıda analizi konusunda çok farklı hizmetler verilmektedir. Bu hizmetlerin bir kısmı şu şekilde özetlenebilir:

  • Fiziksel Analizler
    • Rutubet tayini
    • Kül tayini
    • Duyusal özellikler tayini
    • Yabancı madde tayini
    • Çözünen katı madde miktarı tayini
    • Bozuk tane
    • Suda çözünürlük tayini
    • Yaş ve kuru gluten miktarı tayini
    • Ham kül tayini
    • Ağırlık kontrolü
  • Kimyasal Analizler
    • Asitte çözünmeyen kül miktarı tayini
    • Saflık tayini
    • Kükürtdioksit
    • Dekstroz eşdeğerinin tayini
    • ph tayini
    • Ham selüloz miktarının tayini
    • Sülfat külü tayini
    • Alkol derecesi tayini
    • Toplam ağır metal
    • Uçar asit tayini
    • Serbest yağ asidi ve asit değeri tayini
    • Ham protein tayini
    • Rutubet tayini
  • Mikrobiyolojik Analizler
    • Aerobik koloni sayısı
    • Katı besiyerinde e.coli sayımı
    • Katı besiyerinde koliform sayımı
    • Enterobacteriaceae sayımı
    • Maya-küf sayımı
    • Listeria monocytogenes aranması
    • Salmonella spp. Aranması
  • Katkı Analizleri
    • Sorbat ve benzoat tayini
    • Aspartam tayini
    • Asesülfam-k tayini
    • Sakarin tayini
    • Boya miktar tayini
    • Kafein tayini
    • Nitrit ve nitrat tayini
  • Kalıntı Analizleri
    • Melamin tayini
    • Pestisitlerin tayini
    • Yaş meyve, sebze ve benzeri yüksek su içerikli ürünlerde kalıntı tayini
    • Kahve ve kahve çekirdeğinde kalıntı tayini
    • Süt ürünlerinde kalıntı tayin
  • Mineral Analizleri
    • Sodyum tayini
    • Demir tayini
    • Kalsiyum tayini
    • Nikel tayini
    • Kurşun tayini
    • Kadmiyum tayini
    • Arsenik tayini
  • Mikotoksin Analizleri
    • Okratoksin A tayini
    • Aftatoksin M1
    • Zearalenon tayini
    • Deoksinivalenol tayini
    • Aflatoksin B1 ve toplam aflatoksin tayini
  • Moleküler Biyoloji Analizleri
    • Gıdalarda ve yemlerde GMO aranması
    • Tür tayini (domuz DNA’sı aranması)
    • Tür tayini (tavuk DNA’sı aranması)
  • Dioksin Analizleri
    • HR-GCMS
    • Biyotestler

Çok farklı kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik analizleri yapmak üzere kurulan Nano Laboratuvar kuruluşumuz, deneyimli ve uzman bir kadro ve en son teknoloji ürünü altyapısı ile gıda analizleri konusunda hizmet vermektedir. Titiz ve kaliteli hizmet anlayışı ile tarafsız, eşit ve dürüst bir şekilde faaliyet gösteren kuruluşumuzun http://nanolaboratuvar.com internet sitesi üzerinden analiz gereksinimlerinizi online olarak gönderebilir veya ilgili formu doldurarak danışmanlarımızın sizi aramasını sağlayabilirsiniz.

Size nasıl yardımcı olabiliriz ?

Aklınıza takılan hemen her konuda bizimle irtibata geçebilirsiniz.