Vitamin Analizleri
Vitamin, insanın yaşamını sürdürebilmesi için küçük miktarlarda ihtiyacının olduğu organik bileşiklerdir. Tüm vitaminlerin insan vücudunda farklı bir görevi vardır. Vitaminlerin çoğunu yiyeceklerden karşılayabiliriz. Çünkü, insan vücudu vitaminleri yeterince üretemez.
Vitaminler yağda eriyenler (A,D,E,K) ve suda eriyenler (B,C) olarak ikiye ayrılırlar.
Vitamin analizleri, Türkiye’nin birçok yerinde hizmet veren laboratuvarlarımızda yerli ve yabancı standartlar, test yöntemleri, Türk Gıda Kodeks ve ilgili yasalar baz alınarak TÜRKAK akreditasyonlu olarak gerçekleştirilmektedir.
Gıda, Yem |
Vitamin A (Retinol) Vitamin E (DL-Alfa Tokoferol) Vitamin D2 (Ergokolekalsiferol) Vitamin D3 (Kolekalsiferol) |
İşletme İçi Metot |
Gıda, Bebek Mamaları, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası, Devam Formülleri |
Vitamin B1 (Tiamin) Vitamin B2 (Riboflavin) Vitamin B5 (Pantetonik Asit) Vitamin B6 ((Pridoksin) Vitamin B8 Vitamin B9 (Folik Asit) Vitamin B12 (Kobalamin) |
İşletme İçi Metot |
Gıda, Yem | Vitamini C (L-Askorbik Asit) | Rückemann H. 1980 (Z. Lebensm. Unters. Forsch, 171, 446-448,1980 ) - HPLC-DAD |
Gıda, Yem, Bebek Mamaları, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası, Devam Formülleri | K Vitamini (K1 Pthylloquinone) | AOAC 999.15 - HPLC-DAD |