BLOG

Sülfatlandırılmış Kül Analizi

Gıda Katkı Maddelerinde Sülfatlandırılmış Kül Analizi

Sülfatlandırılmış Kül Analizi

Sülfatlandırılmış kül tayini, glukoz şurubu, kurutulmuş glukoz şurubu, dekstroz veya dekstroz monohidrat ile dekstroz veya susuz dekstroz ürünlerinde tayin edilen bir parametredir.

Gıda maddelerindeki sülfatlandırılmış kül miktarının limitleri, Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliğinde belirtilmiştir. Bu Tebliğin amacı; şekerlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere bu ürünlerin özelliklerini belirlemektir.

Bu Tebliğ yarı beyaz şeker, beyaz şeker, rafine şeker, şeker çözeltisi, invert şeker çözeltisi, invert şeker şurubu, glukoz şurubu, kurutulmuş glukoz şurubu, dekstroz veya dekstroz monohidrat, dekstroz veya susuz dekstroz, fruktoz ile pudra şekerini kapsamaktadır.

İlgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde “Sülfatlandırılmış Kül Tayini” gıda katkı maddelerinde gerçekleştirilmektedir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300