BLOG

Buğdayda Kimyasal Analizler

Buğdayda Kimyasal Analizler

Buğdayda Kimyasal Analizler

Başta un elde edilmesinde kullanımı nedeniyle buğday önemli bir tahıldır. Yapısında su, karbonhidratlar, protein, yağ, selüloz, madeni maddeler, enzim ve vitaminler bulunan buğdayın yapısı, yetiştiği bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Buğdaydaki maddelerin miktarları ortalama aşağıdaki gibi olmalıdır:
• Su - %12
• Karbonhidrat - %70
• Protein - %12
• Yağlar - %2
• Selüloz - %2.2
• Kül - %1.8

Yukarıdaki maddelerin istenilen limitlerde olması, buğday kalitesini ve elde edilecek ürünü etkiler. Aynı zamanda lipitler, selüloz, vitaminler ve enzimler buğdayda analiz edilen diğer kimyasal özelliklerdir.

6300