BLOG

Ette Tür Tayini

Ette Tür Tayini

Ette Tür Tayini

Gıda sektöründe başta et ürünleri olmak üzere birçok üründe tağşiş yapılmaktadır. Gıda maddesinin mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretilmesi hali olarak tanımlanabilen tağşiş birçok farklı şekilde gıdalara uygulanmaktadır.

- Kullanılmasına izin verilen katkı maddesinin limit olarak belirtilen miktardan fazla kullanılması
- Kaliteli ürünlerle daha az kalitede ürünlerin karıştırılarak maliyetin düşürülmesi
- Etikette belirtilmeyen maddelerin kullanılması

Yukarıda belirtilen tağşiş uygulamalarına ek olarak sayılabilecek birçok farklı yöntem bulunmaktadır.

Özellikle et ürünlerinde uygulanan tağşişlerden biri de farklı et türlerinin karıştırılarak kaliteyi ve fiyatı düşürmektir. Etikette belirtilmeyen ya da izin verilmeyen et türünün kullanılması, ürün içerisinde farklı organların fazla miktarda kullanılması sayılabilir.

Bu nedenlerden dolayı et ve et ürünlerinde tür tayini analizleri talepleri artmakta ve akredite laboratuvarlarda test edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde tüketicinin kandırılması ve sağlığıyla oynanmasının önüne geçilebilir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300