BLOG

ICUMSA Renk Testi

ICUMSA Renk Testi

ICUMSA Renk Testi

Uluslararası Tekdüzen Şeker Analizi Yöntemleri Komisyonu ya da kısaca ICUMSA, brix değeri bilinen filtrelenmiş şeker süspansiyonlarının kolorimetrik olarak belirlenmesi gerekli test yöntemlerini açıklar. ICUMSA renk skalası ile şekerin derecesi ve kalitesi değerlendirilir.

Şekerin rengi rafinasyon derecesine göre değişir:
- Ham şekerlerin rengi koyu kahverengidir.
- Rafine şekerin rengi beyazdır.

ICUMSA renk skalası rafinasyon işlemi sonrasında melastan kaynaklı sarı rengin belirlenmesi ve bu yöntem ile üretim sürecine hakim olunabilir. Kolorimetre ve fotometre kullanılarak ölçüm yapılabilir. Beyaz şekerlerin, esmer şekerlerin, ham şekerlerin ve renkli şurupların çözelti renginin belirlenmesi için ICUMSA Renk Skalası kullanılabilir.

Şekerlerde ICUMSA Renk Testi için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarına danışınız.

6300