BLOG

Suda Salmonella spp. Aranması

Su Numunelerinde Salmonella spp. Aranması

Suda Salmonella spp. Aranması


Salmonella türleri özellikle gıda zehirlenmelerinde ortaya çıkan ve çoğunlukla da gıdalarda aranan mikroorganizmalardır. Gıdalarda salmonella türlerinin varlığının da en büyük kontaminasyon kaynağı kullanılan sulardır. Gıda üretim alanlarının, malzemelerinin temizlenmesinde kullanılan suyun ya da gıdalara ilave edilen suyun Salmonella spp. içermesi gıda zehirlenmesinin temelini oluşturmaktadır.

Çoğunlukla kullanım ve içme sularında Salmonella Aranması gerçekleştirilmektedir. Salmonella spp., Enterobacteriaceae familyasına ait, Gram negatif, spor oluşturmayan, fakültatif anaerob, çubuk formunda olup, çoğu (S.pullorum, S.gallinarum ve S.arizonea türleri hariç) peritrik flagellaları ile hareketli bir mikroorganizmalardır. Çoğunlukla S.enteridis, S.typhimurium ve S.thyphi zehirlenmelere neden olmaktadır.

Salmonella spp. genel olarak suda, toprakta, havada, atık sularda, hayvanlarda ve insanlarda, gıdalarda bulunmaktadır. Zehirlenmelere neden olabileceği için tüketilecek gıdalarda ve sularda Salmonella spp. Analiz edilmektedir. Akredite ve yetkili su analiz laboratuvarlarında “Salmonella spp. Aranması” ve öncesinde numune alınması gerçekleştirilmektedir.

SU ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300