BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Aerobik koloni sayımı, bir gıda örneğinde oksijen varlığında gelişen tüm mikroorganizmaların (bakteri, maya ve küf) sayısının belirlenmesidir. Testin amacı, gıdalarda potansiyel mikrobiyal yükü tespit etmek ve bozulma riskini ortaya koymaktır. Tüm gıda maddeleri hasattan tüketiciye ulaşana kadar geçen tüm aşamalarda mikroorganizmalarla kontamine olurlar. Gıdalarda bulunan mikroorganizma yükü, limitleri aşarsa halk sağlığı tehlikeye girer. Bu nedenle gıdalarda mikroorganizma yükü özellikle gıda güvenliği açısından kontrol edilmesi gereken bir parametredir.
Bu analiz, özellikle çiğ ve işlenmiş gıdalarda üretim sırasında veya raf ömrü boyunca oluşabilecek mikroorganizma yükünü belirlemek için yapılır. Yüksek mikrobiyal sayılar, kalite kaybını ve sağlık riskini işaret eder.
Aerobik bakteri sayımlarında genel olarak; psikrofilik, mezofilik, termofilik gruplarında ve aerobik / anaerobik koşullardaki bakteri sayıları belirlenir. En yaygın olarak yapılan mikrobiyolojik analiz de ‘Toplam Mezofilik Aerobik Koloni Sayımı’ dır. Aerobik bakteri sayımı gibi analizler ile tüketilen gıdaların kalitesi hakkında fikir sahibi olabiliriz. Bu nedenle, üretilen gıdanın tüketime kadar geçtiği tüm aşamalar hakkında bilgi sahibi olabilmek için aerobik koloni sayımı gibi analiz işlemleri yapılmaktadır.Nanolab Laboratuvarlar Grubu, Aerobik Koloni Sayımı kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Clostridium Botulinum Aranması konusunda da hizmet vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.