BLOG

Delta C13 Değerleri ve C4 Şeker Analizi

Delta C13 Değerleri ve C4 Şeker Analizi

Delta C13 Değerleri ve C4 Şeker Analizi

Balın, şekerlerle karıştırılıp karıştırılmadığının tespit edilebilmesi için C4 Şeker Analizi gerçekleştirilmektedir. Uluslararası kabul görmüş olan bu yöntem, balda yapılan sahteciliğin ve tağşişin tespit edilmesi için önemlidir.

Balda maliyeti düşürmek için şeker kamışı veya yüksek fruktozlu mısır şurubu ilavesi yapılabilir. AOAC 998.12 standardı kapsamında C4 Şeker Analizi ile var ise ilave şeker tespit edilebilir. İzotop oranı kütle spektroskopisi kullanılmaktadır.

Nektardan doğal olarak üretilen balın 13C/12C oranı, şeker kamışı ya da ilave şekerden gelen 13C/12C oranından farklıdır. Uluslararası değerlendirmelere göre katkısız baldaki tam bal ve protein (Delta 13C) arasındaki 13C/12C oranı farkı %7’den az veya eşit olmalıdır.

Balda Delta C13 Değerleri ve C4 Şeker Analizi için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarına danışınız.

6300