BLOG

Dünya Gıda Programı (WFP)

Dünya Gıda Program (The World Food Programme) Kapsamında Gerçekleştirilen Analizler

Dünya Gıda Programı (WFP)

Dünya Gıda Program (The World Food Programme), gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemini (FSQMS) uygulanmasını ve tüm tedarik zinciri boyunca gıda güvenliğini ve kalitesini sürekli olarak iyileştirmeyi hedefleyen bir programdır.

Sistem, çiftçilerden/tedarikçilerden tüketicilere kadar tedarik zinciri boyunca sorunları azaltmayı ve önlemeyi amaçlar. Teslim edilen gıdaların güvenliğini, besin kalitesini ve kabul edilebilirliğini sağlamaya yönelik önlemlerle bu sistem boyunca müşteri memnuniyeti de vurgulanmaktadır. Müşteriler tarafından gıda kabul edilebilirliğinin yanı sıra WFP, bağışçıların ve ortakların bu sistemin uygulanmasının yüksek verimliliği, kaliteyi işlemesini ve katkılarının dağıtımını garanti etmesini sağlamayı taahhüt eder.

Gıda güvenliği ve kalitesinde denetimin rolü nedir?

Gıda yönetimi ile ilgili teftiş, üretilen gıdaların, depolanan malların, taşıma ve taşıma yöntemlerinin, depolama binasının ve depolama ve haşere kontrol standartlarının sevkiyatının tamamının veya bir kısmının ayrıntılı bir incelemesini içerecektir.

Malların incelenmesi, numunelerin alınmasını ve analiz edilmesini içerebilir.

Laboratuvar Seçimi

Laboratuvar seçimi çok önemlidir. Laboratuvar ekipmanının, personel kalifikasyonunun ve çalışma kapsamının Dünya Gıda Programı (WFP)'nin taleplerine uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir. Öncelikle ilk kural ISO 17025'e göre denetim laboratuvarına akredite edilmiş olması gerekmektedir.

Nanolab Laboratuvarlar Grubu, akredite analiz yöntemleri ile gıda analizlerini Dünya Gıda Programı (WFP)’na uygun olarak gerçekleştirmektedir.

AKREDİTASYON SERTİFİKAMIZ

THE WORLD FOOD PROGRAMME HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300