BLOG

Fermentasyon (Maya) Gücü Tayini

Fermentasyon (Maya) Gücü Tayini

Fermentasyon (Maya) Gücü Tayini

Fermentasyon tanım olarak, bakteri ve maya gibi mikroorganizmaların, organik makromolekülleri daha basit parçalara ayırdığı doğal bir süreçtir. Fermentasyon sonucu üretilen gıdalar, yoğurt, peynir, kefir ve kımız, tahıllardan elde edilen boza ve tarhana, etlerden elde edilen geleneksel sucuk, pastırma ve sebzelerden elde edilen turşular olarak sıralanabilir.

Mayalanma olarak da ifade edilen fermentasyon oluş şekline göre farklı adlandırılır.
- Laktik asit fermentasyonu
- Alkol fermentasyonu
- Sitrik asit fermentasyonu

Fermentasyon (Maya) Gücü ise ekmek mayaları için gerçekleştirilen bir analizdir. TS 3522 kapsamında pres, kuru, sıvı, ufalanmış mayaların gücü belirlenmeye çalışılır. Analiz sonucu ortaya çıkan CO2 miktarı fermentasyon gücünün göstergesi kabul edilir.

Fermentasyon (Maya) Gücü Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarına danışınız.

6300