BLOG

ISO 16654 - Escherichia coli O157 Aranması

ISO 16654: Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Escherichia coli 0157'nin saptanması için yatay yöntem

ISO 16654 - Escherichia coli O157 Aranması

İnsan tüketimi veya hayvan yeminde yatay yöntemle Escherichia coli O157 Aranması “ISO 16654” standardı kapsamında gerçekleştirilmektedir. ISO 16654 standardı kapsamında Escherichia coli O157 tanımı: Standartta kullanılan plaklama ortamının yüzeyinde tipik koloniler oluşturan, indol üreten ve özellikle O157 antijenine karşı antiserum ile aglütine olan mikroorganizmalardır.

Analiz Prensibi
ISO 16654 kapsamında Escherichia coli O157'nin saptanması dört aşamada gerçekleştirilir:
a) 41,5 °C ± 1 °C'de 6 saat ve ardından 12 saat - 18 saat süreyle inkübasyon ile novobiyosin (mTSB + N) içeren modifiye edilmiş tripton soya suyu içinde homojenleştirilmiş test kısmının zenginleştirilmesi.
b) E. coli O157'ye karşı antikorlarla kaplı immünomanyetik parçacıklar aracılığıyla mikroorganizmaların ayrılması ve konsantrasyonu.
c) CT-SMAC (Sefiksim tellürit sorbitol MacConkey agar) üzerine yapışan bakterilerle immünomanyetik partiküllerin alt kültürü yoluyla izolasyon ve kullanıcının ikinci bir seçici izolasyon agar seçimi.
d) CT-SMAC'den sorbitol-negatif kolonilerin ve ikinci izolasyon agarında tipik E. coli O157 kolonilerinin indol üretimi ve E. coli O157 antiserum ile aglütinasyon yoluyla doğrulanması.

Normatif Standartlar
ISO 6887-1, Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik inceleme için test numunelerinin hazırlanması, ilk süspansiyon ve ondalık seyreltiler - Bölüm 1: İlk süspansiyonun ve ondalık seyreltilerin hazırlanması için genel kurallar.
ISO 7218, Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Mikrobiyolojik incelemeler için genel kurallar.

Gıda ve yemlerde Escherichia coli 0157'nin saptanması için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile iletişime geçebilirsiniz.

6300