BLOG

ISO 7937 - Clostridium perfringens Sayımı

ISO 7937: Gıda ve hayvan yemlerinin mikrobiyolojisi - Clostridium perfringens'in sayımı için yatay yöntem - Koloni sayımı tekniği

ISO 7937 - Clostridium perfringens Sayımı

ISO 7937 standardı, insan tüketimi ve hayvanların beslenmesi için tasarlanan ürünler ve gıda üretimi ve gıda işleme alanında çevresel numuneler üzerinde yaşayabilir Clostridium perfringens'in sayımı için yatay bir yöntemi içermektedir.

ISO 7937 standardı kapsamında Clostridium perfringens tanımı, belirtilen seçici besiyerinde karakteristik koloniler (sülfitin sülfide indirgenmesiyle oluşan siyah çökelti, kolonileri siyaha boyayan siyah çökelti) oluşturan ve test ikisinden biri tarafından yapıldığında pozitif doğrulayıcı reaksiyonlar veren bakterilerdir.

Analiz Prensibi
• Petriler, başlangıç ürünü sıvı ise belirli miktarda test numunesi veya diğer ürünler söz konusu olduğunda belirli miktarda başlangıç süspansiyonu ile aşılanır. Diğer petriler, aynı koşullar altında, test numunesinin veya başlangıç süspansiyonunun ondalık dilüsyonları kullanılarak aşılanır.
• Plakalar anaerobik olarak 37 °C'de 20 saat ± 2 saat süreyle inkübe edilir.
• Karakteristik kolonilerin sayısı doğrulanır ve numunenin mililitresi veya gramı başına C. perfringens sayısı hesaplanır.

Gıda ve yemlerde “Clostridium perfringens Sayımı” için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile iletişime geçebilirsiniz.

6300