BLOG

p-hidroksibenzoatların Tayini

p-hidroksibenzoatların Tayini

p-hidroksibenzoatların Tayini


Benzoatlar mayalara ve mantarlara karşı koruyucu olarak kullanılmaktalar. Bakterilere karşı çok etkili değiller ve aktivilteri asitliğe bağlı değildir. Benzoik asit ve benzoatlar çok geniş ürünler kapsamında gıda ve kozmetik ürünlerinde kullanılırlar.

 Gıdalarda kullanılan p-hidroksibenzoatlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Etil-p-hidroksibenzoat (E 214)
  • Sodyum etil p-hidroksibenzoat (E 215)
  • Metil p-hidroksibenzoat (E 218)
  • Sodyum metil p-hidroksibenzoat (E 219)

Yukarıda sıraladığımız gıda katkı maddelerinin genel bir kullanım sınırlaması yoktur. Kabul edilebilir günlük alım limiti: 10 mg/kg vücut ağırlığı olarak belirlenmiştir. Genel olarak p-hidroksibenzoatlar gıdalarda birkaç nedenle analiz edilirler:

  • Katkı maddesi yoktur iddiası taşıyan gıdalarda
  • Gıda etiketleme zorunluluğu kapsamında içerik bilgisinin doğrulanması için
  • Gıdaların içerdiği miktarının tespit edilebilmesi için

“p-hidroksibenzoatların Tayini” akredite ve yetkili Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarında güvenle gerçekleştirebilir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300