BLOG

Primer Aromatik Amin (PAA) Tayini

Ambalajlarda Primer Aromatik Amin (PAA) Tayini

Primer Aromatik Amin (PAA) Tayini

Primer Aromatik Aminler Nelerdir? Ambalaj Malzemelerinde Primer Aromatik Aminlerin Tayini Neden Yapılır? Primer Aromatik Aminlerin Sağlık Riskleri Nelerdir?

Primer Aromatik Aminler (PAA), gıdalarla temas eden ambalajlarla gıdalara geçebilen ve muhtemel kanserojen maddelerdir. Başta ısıl işlem gören gıdalar için kullanılan ambalajlar olmak üzere Aromatik poliüretan (PU) yapıştırıcılardan oluşan çok katmanlı ambalaj malzemelerinden Primer Aromatik Aminlerin (PAA) oluşumu görülebilir.

Primer Aromatik Aminler (PAA), bilinen insan kanserojenlerinden biridir. Bu nedenle insanların gıda yoluyla insan uzun süreli olarak PAA tüketmesi birçok sağlık sorununa neden olabilirler. Bu nedenle ambalajlarda gerçekleştirilen spesifik migrasyon testlerinden biri de “Primer Aromatik Amin Tayini” dir.

Primer Aromatik Amin Tayini (PAA) akredite ve yetkili Nanolab Ambalaj Analizleri Laboratuvarında gerçekleştirilen test parametrelerinden biridir.

AMBALAJ ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300