BLOG

Salmonella spp. Aranması

Salmonella spp. Aranması

Salmonella spp. Aranması

Salmonella spp. insanları hasta eden bakterilerden biridir. Tavuk, sığır eti, domuz eti, yumurta, meyve, sebze ve hatta işlenmiş gıdalar dahil olmak üzere birçok gıdada bulunabilir. Gıdalarda Salmonella gelişimini önlemek için gıda üretim alanlarında temizleme, ayırma, pişirme ve soğutma aşamalarında gerekli temizlik şartları sağlanmalıdır.

Gıdalar üretim ve depolama aşamalarında hijyen şartlarının sağlanmaması ve Salmonella spp. kontaminasyonu ve gelişimi ile insan sağlığını tehlikeye atacak hale gelmektedir. Salmonella spp. gıdalar dışında kirlenmiş su, çevre, diğer insanlar ve hayvanlar yoluyla da yayılabilir. Salmonella spp. enfeksiyonu ile yüksek ateş, kusma, ishal gibi semptomlar görülebilir.

Salmonella spp. özellikle gıdalarda düzenli olarak analiz edilen ve tespit edilmesi durumunda üretim ortamının temizliği konusunda fikir sahibi olunabildiği bir test parametresidir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300