BLOG

Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Analizi

Baharatlarda Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Analizi

Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Analizi

Baharatlar; içerisinde uçucu yağ bulunduran aromaları olan kendine has tatları olan ve gıda olarak tüketilen bitkilerin toplanması kurutulması ve uygun şartlarda saklanması ile elde edilen bitkilerdir.

Genel olarak bilinen baharatlar; karabiber, kırmızı biber, kekik, çörek otu, kişniş, reyhan, susam gibi tüketilen başlıca baharatlardır. Baharatlar; gıdalara lezzet, renk, koku vermesi için kullanılmaktadır.

Uçucu olmayan eter ekstraktı tayini gravimetrik yöntem ile tespit edilmektedir. Baharat numunesi, dietil ile ekstraktsiyon yapılarak içindeki uçucu maddeler uzaklaştırıldıktan sonra kalan uçucu olmayan kalıntının tartılması esasına dayanmaktadır.

İlgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde “Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini” Baharat ve Baharat Karışımları üzerinde gerçekleştirilmektedir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300