BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Gıdalar satın alınırken ya da seçilirken etiket bilgileri dikkatle incelenmektedir. Özellikle bazı gıdalarda içerdiği vitamin ve miktarları beslenme açısından önem taşımaktadır. Gıdanın tüketiciye doğru bilgi ile ulaşabilmesi için vitamin analizleri gerçekleştirilmelidir.
Gıdalarda vitamin analizleri; gıdalardaki vitamin değerinin tespit edilmesi, gıdanın mevzuata uygunluğunun belirlenmesi, gıdanın etiket bilgilerinin doğruluğunun tespit edilmesi için gerçekleştirilmektedir.
Gıdalarda gerçekleştirilen vitamin analizlerinden biri “Vitamin C (L-Askorbik Asit) Tayini” dir. C vitamini olarak da adlandırılan L-Askorbik Asit, gıdalardan alınması gereken önemli bir vitamindir. Birçok gıdada doğal olarak bulunduğu gibi sonradan da eklenebilir. Günde 100-200 mg askorbat alımı ile vitamin eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar önlenebilir. Eksikliğinde özellikle Skorbüt hastalığı görülür.
Gıdalarda volumetrik titrasyon ve enstrümental analiz yöntemleri ile vitamin analizleri gerçekleştirilmektedir. Vitamin C (L-Askorbik Asit) Tayini de gıdalarda gerçekleştirilen önemli bir test parametresidir.
VİTAMİN ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.