BLOG

Gıdalarda Sudan Boyalarının Analizi

Gıdalarda Sudan Türevleri Analizi

Gıdalarda Sudan Boyalarının Analizi

Sudan boyaları tekstil ve kozmetik ürünlerde kullanılan, olası kanserojen etkileri nedeniyle gıdalarda kullanılması yasak azo boyalardır. Gıdalarda yasak olmasına rağmen çoğunlukla renk yoğunluğunu artırmak için Sudan Boyaları kullanılmaktadır. Bu nedenle toz biber, köri, sumak, kimyon gibi birçok baharatta “Sudan Boyaları Analizi” gerçekleştirilmektedir.

Sudan boyalarının gıdalarda kullanımının yasak olmasının nedeni, Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi tarafından kanserojen olarak sınıflandırılmasıdır. Gıda maddelerinde tağşiş amaçlı, gıdanın renk özelliklerinin değiştirilmesi için kullanılır ve insan sağlığı açısından zararlı maddelerdir.

Sudan boyaları; Sudan Red 7 B, Sudan Orange G, Sudan Black-B, Sudan IV, Sudan III, Sudan II, Sudan I, Rhodamine, Sudan Red G, Sudan Red B, Para Red gibi farklı parametrelerde baharatlar üzerinde analiz edilmektedir.

Gıdalarda “Sudan Boyaları Analizi” için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile irtibata geçebilirsiniz.

6300