BLOG

Ham Yağda Mum İçeriğinin Tayini

Ham Yağda Mum İçeriğinin Tayini

Ham Yağda Mum İçeriğinin Tayini

Petrol rafineri endüstrisi tarafından başlangıçta atık olarak değerlendirildiği halde, esneklik, sürtünme indeksi, sertlik katsayısı, erime noktası gibi özellikleri belirlendikten sonra imalatta da yaygın olarak mum kullanılmaya başlandı. Böylece petrolat, gevşek, ham parafin, yeniden kristalize parafin, karışım gibi çeşitler tercih edilebilmektedir.

Özellikle, mum tıkanmasının önceden tahmin edilebilmesi ve önlenebilmesi, kalite ve iş sürecini aksatmadan yürütülebilmesi için gereklidir. Genel olarak petrol mumları parafin ve makrokristalin mumlar olarak iki tiptedir. Çevre, hava koşulları ve düşük ortam sıcaklıklarının mumlara etkileri de dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Ancak yağda bulunan mum fiziksel özellikleri etkileyen önemli bir etken olduğu için düzenli aralıklarla kontrol edilmesi gerekir.

6300