BLOG

Unda Kirlilik Tayini

Unda Kirlilik Tayini

Unda Kirlilik Tayini

Fırıncılık sektöründe yaygın olarak kullanılan ve buğday, mısır, çavdar, yulaf gibi çeşitli tahıllardan elde edilen un, ilgili yönetmelik ve standartlar kapsamında çeşitli özelliklere sahip olmalıdır. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerden geçerek kullanım alanlarına göre uygunluğu test edilebilir.

Kalitesi kapsamında gerçekleştirilen analizler içinde Kirlilik Tayini de önemlidir. Unda kirlilik fiziksel, kimyasal ya da mikrobiyolojik olabilir.

Unda Kirlilik Çeşitleri
- Kepek Kirliliği
- Mantar ve toksin kirliliği
- Yabancı madde kirliliği

Tüketiciye sağlıklı, güvenilir ve standartlara uygun un temini için Unda Kirlilik Tayini önemli bir çalışmadır.

6300