BLOG

Okratoksin A Tayini

Okratoksin A Tayini

Okratoksin A Tayini

İnsan ve hayvanlarda istenmeyen fizyolojik ve patolojik değişikliklere neden olan mikotoksinler, küflerin ikincil metabolitleridir. Mikotoksinlerle temas eden gıdaların tüketilmesi ile mikotoksikozis adı verilen hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

Bitkisel ve hayvansal orjinli gıdalarda yaygın olarak bulunan mikotoksinler, özellikle bitkisel ürünlerde hasat öncesi ve sonrasında oluşabilmektedir. Süt ve süt ürünlerinde, et ve yumurta gibi ürünlerde mikotoksin varlığı genellikle mikotoksin içeren yemlerin tüketilmesi neden olmaktadır.

Aspergillus, Penicillium, Fusarium, Alternaria, Cladosporium ve Rhizopus gibi küf cinslerince sentezlenen 300 farklı mikotoksin varlığı bilinmektedir. Gıda ile yemlerde analiz edilen Okratoksin A mikotoksini birçok ülkede doğal kontaminant olarak kabul edilmektedir. Baklagillerde, hububatlarda ve diğer bitkisel ürünlerde, hayvan yemlerinde, hayvan etlerinde ve insan dokularındaki varlığı birçok çalışma da tespit edilmiştir.

OT-A mısır, buğday, arpa, yulaf, yer fıstığı ve karışık yemlerde bulunan en önemli mikotoksinlerden biri olarak kabul edilir. Bu nedenle birçok üründe gerçekleştirilen mikotoksin analizlerinden biridir. Akredite ve yetkili laboratuvarlarda ilgili test yöntemleri ile gerçekleştirilmeli ve tüketiciye ulaşacak gıdaların uygunluğu kontrol edilmelidir.

MİKOTOKSİN ANALİZİ İÇİN TEKLİF ALINIZ.

6300