BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Türk yemeklerinin vazgeçilmezi kırmızıbiber (Capsicum annum), genellikle toz halinde tüketilen bir baharat çeşididir. Tüketicinin kullanımına sunulan kırmızıbiber de, gıda sahteciliği kapsamında taklit ve tağşiş edilen ürünlerdendir. Yapılan bu sahtekârlıklar hem ürün kalitesini düşürmekte hem de tüketicilerin sağlığını riske atar.
Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği kapsamında kırmızıbiberden elde edilen baharatlar aşağıdaki gibi tanımlanabilir;
Toz kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve isot gibi baharatlarda karşılaşılan hileler şunlardır:
Doğal biber tozu mat kırmızı tonlarında olur. Fazla parlak ve canlı renkler kimyasal boya içerdiğinin göstergesi olabilir. Aynı zamanda Gerçek kırmızıbiber kendine has bir aromaya sahiptir. Yapay içerikli biberlerde aroma eksikliği fark edilir. Kesin çözüm ise laboratuvar analizleri sonucunda elde edilir.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu, Kırmızıbiberde Taklit ve Tağşiş kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Et Ürünlerinde Taklit ve Tağşiş konusunda da hizmet vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.